Григор Димитров отпадна на полуфинал на турнира в Куинс след драматично поражение с 5:7, 6:3, 2:6 от Фелисиано Лопес. Двамата тенисисти сътвориха свиреп сблъсък, съпътсван от класни отигравания и драматични обрати. В крайна сметка късметът се усмихна на испанеца, който си осигури мач за титлата. 

С този успех Лопес си отмъсти на Гришо за загубения финал в същата надпревара през 2014 г. Тогава родният тенисист спечели след цели три тайбрека.

В спор за трофея испанският тенисист ще се изправи срещу Марин Чилич, който по-рано се наложи над Жил Мюлер.

Първи сет
Григор Димитров изпита сериозни трудности в началото на срещата. Той сервира в първия гейм, но Лопес стигна до две точки за пробив. Българинът обаче демонстрира здрава психика и не допусна грешки до края - 1:0.

При резултат 3:3 дъжд прекъсна двубоя, но след няколко минути играта продължи. В следващите мачът вървеше изключително оспорвано, като двамата тенисисти бяха почти безгрешни в сервис геймовете си. Така се стигна до 11-ия гейм. Димитров сервира при 5:5, но допусна неточности и беше пробит за 5:6. В следващия гейм Лопес беше безкомпромисен и взе подаването си на 0,  с което спечели сета със 7:5 гейма и поведе с 1:0.

Втори сет
Втората част започна подобно на първата. Двамата тенисисти сервираха уверено и след първите два гейма резултатът беше 1:1. В третия Гришо изостана с 0:30, след което Лопес стигна до точка за пробив. Димитров отново прояви характер в мача и обърна за 2:1 гейма. В следващия българинът също стигна до точка за пробив, но не успя да пречупи испанеца и резултатът стана 2:2. Бърз гейм за българина му донесе преднина от 3:2.

В 19:50 часа българско време над Лондон отново заваля и двубоят бе прекъснат за втори път, а кортът - покрит. След около 40 минути играта бе подновена. Лопес спечели следващия си сервис гейм и изравни за 3:3. Гришо не допусна грешки и поведе с 4:3. В осмия гейм българинът стигна до точка за пробив, но не съумя да се възползва. При втория си шанс в този гейм обаче първата ни ракета проби Фелисиано Лопес и поведе с 5:3. Последва нов силен сервис гейм за Гришо и 6:3 във втория сет.

Трети сет
Григор Димитров и Фелисиано Лопес спечелиха сравнително лесно началните си сервис геймове в третата част. В четвъртия гейм Гришо спаси цели 6 точки за пробив и в крайна сметка  изравни за 2:2.

Лопес не срещна проблеми и поведе с 3:2. Последва спад в играта на първата ни ракета и до края на частта той загуби следващите 3 гейма, с което и мача.