България започна с убедителна победа над Молдова с 3:0 на Европейското отборно първенство за девойки до 14 години, което се провежда на кортовете на ТК "Дема" в София. Българският тим ще спори утре на полуфинал срещу Румъния и при нова победа ще си осигури участие във финалния турнир на шампионата на Стария континент. Виктория Томова, Цвета Димитрова и Джулия Терзийска, водени от капитана Михаил Кънев, бяха безапелационни срещу Молдова.

В мача между вторите ракети Димитрова победи Алина Солтаничи с 6:4, 6:1, след което Томова спечели срещата на първите ракети с Даниела Чобану с 6:1, 6:0. В останалия без значение за крайния изход мач на двойки Терзийска и Димитрова разбиха Чобану и Гарстя също с 6:1, 6:0.

В другите срещи от първия кръг в група "Б" на Европейското отборно първенство за девойки до 14 години поставеният под номер 3 тим на Сърбия надигра Турция с 2:1 победи, а Румъния се наложи със същия резултат над Босна и Херцеговина след драматичен мач на двойки, спечелен от румънките с 13:11 точки в тайбрека.

Според регламента се играе по система на директна елиминация до пълно разпределение на местата, като първите два отбора в крайното класиране ще участват във финалния турнир в Лоано (Италия) на 3-5 юли./БЛИЦ