Бившият номер 1 в тениса Марат Сафин играе последния си сезон. След лошо представяне в турнирите досега и отпадане почти винаги в първия кръг се класира за четвъртфиналите в ЛА, където ще играе с Томи Хаас. Както винаги, Сафин бе повече от колоритен на пресконференцията. 

На въпрос дали смята, че може да завърши кариерата си с титла на US Open, подобно на Пийт Сампрас, когото победи в демонстративен мач, Сафин отговори просто: "Няма шанс".

Руснакът, който име две титли от “Големия шлем”, сподели, че изпитва всевъзможни болки, следствие на дългата му тенис кариера, но добави, че причината поради, която ще сложи край на кариерата си е емоционалния стрес, а не толкова физическите проблеми.

"Нуждая се от ваканция. Поне половин година, в която да не мисля за тенис. И да осъзная, че има живот след тениса. Имам нужда от почивка, защото стреса през последните години бе прекалено голям. Искам живот, в който да няма повече точки, равенства и втори сервиси, за които да мисля”, каза бившият номер 1 в света, който се оттегля на едва 29 години.

И не, на Марат няма да му липсват приятелите от корта: "Няма повече приятелства сред тенисистите. Всичко стана прекалено професионално. Вече не е толкова забавно по турнирите, както беше преди. Сега всичко е бизнес, огромен бизнес. Всеки иска повече пари. Нямам истински приятели сред тенисистите, но не се притеснявам заради това".

Запитан дали няма да попадне в ситуацията на Сампрас, в която според неговите собствени думи "се чуди с какво да се занимава", Сафин отговори "Има толкова много неща, които човек може да прави”./БЛИЦ