Мачът на Григор Димитров срещу австриеца Доминик Тийм от третия кръг на „Мастърс” турнира в испанската столица Мадрид остана на второ място в класацията на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти) за най-атрактивни срещи през настоящата 2017 година. Това е поредно признание за добрата игра и резултатите на Гришо през този сезон.

„Григор загуби от Тийм, но изпусна много възможности да излезе краен победител. Мощни удари, интензивност и обрати, епичният мач между Григор Димитров и Доминик Тийм бе едновременно жесток и вълнуващ”, анализират от ATP за тази среща, спечелена от Тийм с 4:6, 6:4, 7:6(9). Австриецът навакса изоставане от 1:3 във втория сет и от 2:4 в третия, спасявайки и три мачбола в тайбрека при 3-6, 6-7 и 8-9. В крайна сметка Доминик Тийм спечели 112 точки в мача, а Димитров – 111, което показва колко оспорвана е била битката.

На първо място за най-атрактивна и оспорвана среща на 2017 година е поставена победата на швейцареца Роджър Федерер срещу австралиеца Ник Кирьос със 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) на полуфинала на „Мастърс” турнира в Маями.