Японският тенисист Кей Нишикори оцеля в драматичен мач от първия кръг на Аустрелиън Оупън срещу квалификанта Камил Майхжак. Полякът поведе в мача с 6:3, 7:6 (6), но Нишикори отговори и спечели следващите две части с 6:0, 6:2. При 3:0 в полза на японеца в петия сет 176-ият в света Майхжак се отказа.

Полският тенисист започна да получава схващания на двете ръце и двата крака още в началото на третия сет. В един момент той дори не можеше да държи ракетата си. Причината за това е жегата в Мелбърн, където по време на мача температурата прехвърли 35 градуса по Целзий.

23-годишният Майхжак, който за първи път се изявява на турнир от Тура на АТР, получи медицинска помощ след схващанията и лекарят на корта му даде да пие сок от кисели краставички. Това почти не помогна, тъй като полякът едва стоеше на краката си в третия сет, в който спечели едва шест точки.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Преди началото на четвъртата част той получи нова доза медицинска помощ, лекарства и масажи. Това имаше частичен ефект и Камил Майхжак спечели два гейма. Малко след началото на петия сет полякът се отказа от продължаване на мача.

В втория кръг Кей Нишикори ще играе срещу хърватския ветеран Иво Карлович, който записа изключително труден успех над поляка Хуберт Хуркач с 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (3), 7:6 (5).