Футболният мениджър Лъчезар Танев отговори чрез БЛИЦ на Петър Волгин, след като журналистът атакува Григор Димитров на страницата си във Фейсбук. Лъчо звънна от Барселона, където живее, до нашата редакция, за да изкаже своята позиция. Предлагаме ви откритото му писмо до Волгин без редакторска намеса:

Уважаеми г-н Волгин,

Прочетох Вашия коментар за Григор Димитров и ме обзе страхотно желание да Ви отговоря. Първо, да Ви информирам за обща култура, че в тениса реми няма.

Второ, явно не сте забелязали, че едно от малкото истински неща, които радват българския народ и му дава повод за гордост, са изявите на българските спортисти.

Трето, не само за България, а и за всяка една държава, топ-спортистите са най-добрите посланици. В нашия случай спортисти като Христо Стоичков и Григор Димитров, между многото други, прославят и правят известна нашата малка страна.

Четвърто, не виждам нищо странно идол за една нация да бъде спортист по същия начин както е един артист, писател, учен, журналист (разбира се, тук не става дума за Вас), учител и т.н.

За съжаление във Вашия коментар прозира голяма комплексарщина и наистина нисък интелект. Големите спортисти служат не само на собствената си нация, а и на целия свят като примери за спортсменски дух, дисциплина, отговорност, човечност, обединеност на раси и религии, и какво ли не още.

И за последно ще Ви дам пример с един велик спортист. Преди 8-9 години Институтът по Изследване на Репутацията със седалище в Ню Йорк направи едно обширно проучване в целия свят относно коя личност има най-висок рейтинг на репутация (би трябвало да знаете колко човешки качества, духовни и морални ценности стоят зад тази дума). Тенисистът Роджър Федерер беше класиран на второ място. Пред него беше само Нелсън Мандела .... 
С чувство на съжаление към Вас,
Лъчезар ТАНЕВ, бивш национален играч по футбол на България
Говори български, английски, испански, португалски и руски