Идва Нова година, а малко след това - през февруари, ще се проведе поредното издание на турнира Sofia Open, в който ще се включат голям брой тенисисти от цял свят.

За съжаление българската публика няма да може да види родният номер 1 при мъжете Григор Димитров, който обясни в телевизионно интервю, че няма смисъл да има напрежение от това, че той по всяка вероятност няма да участва на един "частен турнир".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Спортният журналист Крум Савов коментира в студиото на "България Он Еър" това, като каза, че така или иначе този турнир е направен за Григор Димитров и за да може българската публика да го види на живо и според Савов в тениса няма държавни турнири и всички, на които се подвизава първата ни ракета са именно частни."Някой ако може да ми обясни как така 10 български деца и още 50, с които аз общувам покрай моя син, когато ги попиташ кой им е идол, обикновено казват Надал, Федерер или Джокович", категоричен беше той. Крум Савов смята, че щом в класацията на младите тенисисти Григор Димитров идва на четвърта позиция, това е най-показателното. 

Асен Григоров пък защити първата ни ракета и обясни, че Димитров не живее от 16 години в България и това, че у нас го обвиняват, че не е българин, е голяма "излагация".

По думите му в медиите в България постоянно се изливат негативни коментари и новини за най-добрия български тенисист.