Йелена винаги е била опората на Новак Джокович в най-тежките моменти и е успявала да го изведе на повърхността. Точно това се случи и преди около година, когато сърбинът трябваше да се подложи на операция на лакътя и не виждаше смисъл да продължава.

С подкрепата на съпругата си обаче Ноле се върна на върха, както самият той сподели на наградите „Laureus“ преди дни. „Нейната помощ бе повече от важна, когато бях изправен пред беда“, заяви световният номер 1.

„Чувствам, че причината за нашата силна връзка е, че за мен той никога не е бил тенисист. Средното му име е „инат“. Той просто не иска да се предаде, когато вярва в нещо“, сподели Йелена.

Краят на 2017 и началото на 2018 бе повече от тежък период за Джокович. Той е бил напът да загърби всичко и да се откаже от спорта. „Когато започна да приема обезболяващите, това бе против всичко, в което някога сме вярвали. Да се оперира бе против неговите вътрешни ценности. Това бе нещо наистина значимо. Той погреба една част от себе си с вземането на това решение.

Каза: „Край. Няма да играя повече тенис, изгубих удоволствието. Това е краят“. В началото на 2019 г. обаче решението на Джокович да продължи да се бори изглежда повече от успешно. Той спечели три последователни титли от Шлема и вече има 15 в колекцията си. За пореден път достигна и до номер 1 в световната ранглиста.

„Никога не е работил за славата или за парите. Винаги го е правил заради ценностите, заради живота. Посвети се на живота, който преследва дадена цел. Точно в това съм влюбена“, сподели Йелена Джокович.