Краля на клея - Рафаел Надал, отвя и Кей Нишикори по пътя към единадесетата си Мастърс титла в Монте Карло. Испанецът спечели финала в два сета с 6:3, 6:2.

Това бе 12-ти финал в Монте Карло за Надал, който спечели единадесетия си трофей в кралството! Титлата е под номер 76 в неговата кариера.

Надал записа 36-ти пореден спечелен сет на клей и 396-ти успех от общо 431 изиграни мача на тази настилка. Любопитен факт е, че Рафа е регистрирал победи над осем различни тенисисти в 11-те си успешни финала в Княжеството, а единствената му загуба в двубой за титлата дойде през 2013 г. срещу Новак Джокович.

Припомняме, че на полуфиналите Рафаел Надал победи Григор Димитров с 2:0 сета (6:4, 6:1).

ПЪРВИ СЕТ

Срещата започна със сервис на Надал, който успя да го спечели на 15. Нишикори изпита много трудности при първото си подаване в мача, но все пак съумя да го вземе - 1:1. Водачът в световната ранглиста изненадващо бе пробит в следващия гейм, като японецът го взе на 15 - 1:2. Последва мигновен отговор от Рафа, който спечели следващите четири гейма, реализирайки два брейка - 5:2 гейма. Нишикори взе осмото подаване в първата част, но това не му стигна, тъй като Рафа затвори първия сет още в следващото разиграване - 6:3.

ВТОРИ СЕТ

Във втората част Рафа не остави никакви шансове на Кей Нишикори, като загуби първото разиграване в нея, в което сервираше японецът. След това испанецът спечели пет поредни гейма, в които проби два пъти, за да поведе с 5:1! Последва сервис на 0 за Нишикори, който намали на 2:5, но още при следващото разиграване Рафа затвори сета на 6:2, триумфирайки с титлата в Монако.