Когато Роджър Федерер говори за тенис, мнението му винаги има особена тежест. Рекордьорът с 18 титли от Големия шлем коментира предстоящия „Уимбълдън”. Роджър пропусна сезона на клей, за да се подготви максимално добре за сезона на трева.

„В крайна сметка това беше решение, а не компромис“, обясни Федерер.

„Така си дадох максимално добри шансове за сезона на трева и не смятам да се връщам към минали събития и да съжалявам за тях. Бях готов да играя в Париж, но не и в Мадрид и Рим. Чувствах се, че ако не спечеля там, не си давам най-добрите шансове за Уимбълдън. Преценихме, че е най-добре да се съхраня и да хвърля всичко в оставащото време до края на сезона. Не само турнирите на трева, но и след това“, обясни още Роджър.

Маестрото назова петимата тенисисти, които могат да изненадат фаворитите, а сред тях е и Григор Димитров.

„Мисля, че Александър Зверев и Ник Кирьос показаха на всички на какво са способни и колко добри могат да бъдат. Раонич, Кей Нишикори и Григор Димитров са в добра позиция в момента и могат да стигнат много напред, което няма да изненада никого“, завърши 18-кратният победител в Големия шлем.

Григор Димитров започва надпреварата с мач срещу аржентинеца Диего Шварцман. При евентуален успех във втори кръг Гришо ще срещне победителя от двубоя Джеймс Уърд – Маркос Багдатис.