ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Виктория Томова не успя да поднесе сензация срещу Серина Уилямс на "Уимбълдън" и отпадна от турнира от Големия шлем. Класата на опитната американка се оказа решаваща за крайния изход от мача от втория кръг, който българката загуби с 1:6, 4:6.

23-годишната Томова стартира от квалификациите, където записа три победи. След това софиянката елиминира и чехкинята Тереза Смиткова в първия кръг, за да постигне първи успех в кариерата си в основна схема на турнир от Големия шлем.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

36-годишната Серина е носителка на 23 титли от Шлема. В момента американката е по-назад от Томова в световната ранглиста. Причината е, че миналата година роди и този сезон се завърна на корта. Серина е осемкратна шампионка на "Уимбълдън". Именитата американка няма загуба на "Ол Ингланд Клуб"от 2014 година насам. Миналата година тя не участва, а през 2015 и 2016 г. спечели титлата.

Българката имаше щастието да се изправи срещу именитата си съперничка на Централния корт в "Ол Ингланд Клуб" и да усети тръпката от големите мачове, които тепърва й предстоят. Томова обаче започна нервно и спечели само един гейм в първия сет, но във втория се представи далеч по-добре, като показа, че може да играе равностойно с най-добрите.

Серина Уилямс стигна до девет брейкбола в мача, а българката отрази 6 от тях, докато Вики имаше един шанс, който американката спаси.

След доброто представяне Томова заслужено беше изпратена с аплодисменти от присъстващите на Централния корт на "Уимбълдън".

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК

Getty Images/Guliver