Марин Чилич се класира за финала на тенис турнира в Куинс. Хърватинът се наложи трудно над Жил Мюлер (Люксембург) с 6:3, 5:7, 6:4 и вече очаква да разбере с кого ще спори за титлата, като това ще бъде решено от изхода на мача Григор Димитров – Фелисиано Лопес.

Първият сет беше изключително равностоен, като първите точки за пробив дойдоха в шестия гейм, когато Мюлер изостана с 15-40 на свой сервис. Тенисистът от Люксембург не съумя да осъществи обрат и го загуби - 2:4. До края на частта двамата тенисисти спечелиха сервис геймовете си и в крайна сметка тя отиде на сметката на Чилич след 6:3.

Втората част отново беше оспорвана, като двамата тенисисти рядко допускаха грешки. Едва в 12-ия гейм се стигна до пробив. Той бе за Жил Мюлер, който изравни сетовете след 7:5 във втория.

Решителният трети сет отново се реши от само един пробив. Тйй дойде в седмия гейм, когато Чилич спечели подаване на противника. Това бе напълно достатъчно за хърватина, който в крайна сметка извоюва победата след 6:4 в последната част.