Григор Димитров отпадна безславно от турнира в Женева, след като игра два кръга от квалификациите, а на старта на основната схема беше елиминиран от Федерико Делбонис след 6:1, 4:6, 2:6. Първата ни ракета обясни, че за него много по-важна е била свършената работа в Швейцария, а не толкова резултатите. 

"Тази седмица вниманието ми беше насочено към много различни неща. Не толкова към резултатите", обясни Димитров, което е странно предвид факта, че повече от всякога се нуждае от победи, тъй като седмици наред пропадането му в световната ранглиста продължава. 

"Опитвам нови неща, различни позиции на корта, разнообразна игра и просто опитвам да се насоча към различен план за игра“, каза Григор.

Срещу Делбонис той поведе с 5:0 в първия сет и доминираше през цялото време. "Трябва да призная, че първият сет беше наистина добър. Бях много, много щастлив от начина, по който успях да действам. И, разбира се, във втория и третия сет определено не правех нещата така, както в първия.

За мен, е положително, да бъда честен. Тази седмица беше прекрасна. Тренирах всеки ден и нямах нито ден почивка", добави с усмивка Димитров. 

Сега хасковлията насочва внимание към "Ролан Гарос", който стартира на 26 май.