15-ата в схемата Медисън Кийс оформи изцяло американските полуфинали на Ю Ес Оупън за първи път от 36 години. 22-годишната тенисистка се наложи с 6:3, 6:3 над 418-ата в света Кая Канепи (Естония) след 69 минути игра в последния четвъртфинал при жените.

На полуфинала Кийс ще се изправи срещу 20-ата в схемата Коко Вандевеге, записала успех със 7:6 (4), 6:3 над първата световната ранглиста Каролина Плишкова. Отпадането на чехкинята означава, че от понеделник тя ще бъде заменена от Гарбине Мугуруса като лидер в класацията на WTA. В другия полуфинал фаворитката за титлата Винъс Уилямс ще играе срещу Слоун Стивънс.

„Класирането за полуфиналите на Ю Ес Оупън означава изключително много за мен. Много съм щастлива. Останаха четири тенисистки в турнира и всички са американки. Това е невероятно! Преди да изляза за на корта бях много нервна, но след като стъпих на него, всичко се промени и почувствах прилив на сили“, коментира Медисън Кийс.

Четири американки не са играли на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ от 1981 година насам. Тогава Трейси Остин печели титлата след успех над Мартина Навратилова на финала, а на полуфиналите участват още Барбара Потър и Крис Евърт.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА US OPEN
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА US OPEN