Стана ясен съперникът на Григор Димитров в първия кръг на започващия следващата седмица турнир "Уимбълдън" (3 - 16 юли). Това е аржентинецът Диего Шварцман, с когото е свързан един от най-неприятните моменти в кариерата на първата ни ракета. 

Припомняме, че през миналата година Димитров загуби почти спечелен финал в Истанбул именно от Шварцман. Тогава българинът водеше в сетовете и имаше няколко добри шанса да затвори мача. Вместо това той допусна обрат, а в последния решителен сет дори не взе гейм и в крайна сметка се размина с трофея.

До този момент Григор и Шварцман са се изправяли един срещу друг два пъти. Освен споменатия мач в Турция, през есента двамата премерват сили в Ченгду, като този път победител излиза българинът.

При евентуален успех във втори кръг Гришо ще срещне победителя от двубоя Джеймс Уърд – Маркос Багдатис. Първият поставен, когото може да срещне Димитров, е американският дългуч Джон Иснър. Този двубой е възможен в трети кръг. В четвърти, ако стигне до него, Григор може да се изправи срещу Роджър Федерер.