Григор Димитров коментира следващия си съперник по пътя към титлата в  Монте Карло - Рафаел Надал. Испанецът е сред най-големите кошмари на българина на корта, побеждавайки го в 10 от 11 мача, а двамата ще влязат в 12-ата си битка утре около 14:30 часа.

"Със сигурност той е фаворитът. Той има невероятни постижения тук. Рафа е най-добрият играч на клей. Но това няма да ме откаже. Напротив, искам да изляза на корта в събота и да покажа моята игра. Едно от грешните неща, които можеш да направиш преди мач срещу Надал, е да се концентрираш основно върху неговите силни страни. За мен по-важно е да мислиш за своята игра, без значение от съперника, да бъдеш креативен на корта. Това е.

Рафа отново показа най-добрата си игра. Той винаги го прави на тази настилка. Не бих го нарекъл стресиращо. Просто той се чувства много комфортно на червено. Винаги съм имал трудности срещу него. Това не ме плаши. Ако нещата не се развият в моя полза, поне ще имам възможност да науча още нещо, което може да ми помогне в следващите мачове", заяви Димитров.

Двубоят на Гришо е в събота (21 април) и ще бъде предаван пряко в ефира на Mtel Sport 1, както и като pay-per-view на платформата ppv.mtel.bg.