Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има за първи съперник французин на „Мастърс 1000“ турнира в Париж.

Гришо е поставен под №6 в основната схема и ще започне директно от втория кръг, в който негов съперник ще е победителят от френския сблъсък на старта между Ришар Гаске и Беноа Пер. Срещите от турнира започват в понеделник.

Както е известно, австриецът Доминик Тийм се отказа от участие във френската столица, но въпреки това беше вкаран в схемата като №5. Тази позиция трябваше да бъде заета от Димитров, който обаче е разпределен като №6 и попада в тежката част на разбивките.

На четвъртфиналите първата ракета на България може да срещне някой от Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро, а на полуфиналите е възможен нов сблъсък с испанеца Рафаел Надал. В другата половина на схемата са Роджър Федерер и Давид Гофен.

Най-доброто класиране на Гришо във френската столица е осминафинал, а то тази фаза в Париж той е стигал вече четири пъти. Миналата година Димитров отпадна от Новак Джокович след обрат. За Димитров това е последен турнир преди финалния на ATP в Лондон, където срещите започват от 12 ноември.