Поставеният под №7 в основната схема Григор Димитров ще започне срещу испанеца Фелисиано Лопес участието си на турнира по тенис за мъже в Синсинати (САЩ). Срещата ще е от втория кръг на надпреварата, а Лопес преодоля в първия корееца Хен Чун след успех в два сета със 7:6(5), 6:1.

Испанецът и кореецът печелеха подаванията си в първия сет и логично се стигна до тайбрек. В него Фелисиано Лопес спечели на три пъти подаването на корееца и спечели сета след 7:5 точки в своя полза. Във втората част испанецът проби сервиса на Хен Чун в четвъртия и шестия гейм и след 6:1 спечели срещата за час и 17 минути игра.

Досега Гришо и Лопес са се срещали четири пъти на корта и имат по две победи на сметката си. Българинът спечели най-важния от тез сблъсъци за титлата в Куинс през 2014 година, когато побеждава с 6:7(8), 7:6(1), 7:6(6) на финала. Другата победа за Димитров е на турнира в Охайо през миналата година, а загубите са в Куинс, като едната е на полуфиналите тази година.

При трети успех над испанеца Гришо ще очаква в следващия кръг среща с победителя от сблъсъка между аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и поставения под номер 10 чех Томаш Бердих. След това на пътя на българина можеше да се изправи Роджър Федерер, който обаче се отказа от участие в турнира заради травма в гърба. Точно това оттегляне на швейцареца ще направи Рафаел Надал лидер в световната ранглиста от следващата седмица. Гришо може да се срещне с испанеца само на финал.