Шампионът Григор Димитров ще има изключително трудната задача да се справи с бившия №1 в света Новак Джокович в мач от III кръг на ATP Masters 1000 турнира в Синсинати. Двубоят, който е четвърти в програмата на Централния корт и се очаква да започне след 23:00 ч., ще се излъчи на живо по MAX Sport 1, както и като pay-per-view на Live.a1.bg.

Димитров се класира за третия кръг на надпреварата след трудна победа със 7:6 (5), 7:5 над Миша Зверев, докато Новак Джокович трябваше да наваксва сет пасив в двубоя си срещу Адриан Манарино.

Задачата за българина изглежда доста трудна, тъй като Ноле доминира тотално в сблъсъците помежду им. Сърбинът има 7 победи срещу една загуба, която Димитров му нанесе преди цели 5 години на клея в Мадрид. Последният мач между двамата беше по-рано през сезона, когато Джокович категорично спечели със 6:4, 6:1 осминафинала на тревата в Куинс.

При успех срещу Джокович, на четвъртфиналите Димитров ще се изправи срещу победителя в канадския сблъсък между Милош Раонич и Денис Шаповалов.

През 2017 г. Димитров изигра страхотен турнир в Синсинати и спечели титлата без да изгуби дори и сет по пътя си към успеха. Това беше първи и засега единствен триумф на Григор от ATP Masters 1000 сериите в неговата кариера.

МАСТЪРС В СИНСИНАТИ 2018