Григор Димитров коментира шансовете си за титла на Аустрелиън Оупън, като каза, че за това му липсва само "една последна крачка". Преди две години българинът почти докосна финала, но загуби от Рафаел Надал. Сега Григор е на 21-о място в ранглистата на АТП и каза, че ще върви с малки крачки, но последователно към върха.

"Доказал съм, че мога да се справям добре. Печелил съм съм големи турнири като в Синсинати, няколко пъти съм бил на четвъртфинали и на полуфиналите в турнир от Големия шлем. Остава да направя следващата крачка. Колко далеч съм от титла от Шлема? Щеше ми се да мога да го кажа, но когато се готвиш всеки ден и влагаш всичките си усилия, това е най-важното. Просто никога не знаеш коя седмица или кой турнир ще бъдат твоите. 

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Трябва да продължа да правя точните неща, за тренирам правилно и да бъда добър с хората. Свърши си работата като човек и успехът ще дойде. Това е което искам да правя. Да играя тенис е мой личен избор, така че дали съм номер 3 в света, 4 или 5 или 50, това няма да ме промени като личност. Но, разбира се, искам да се представям още по-добре, да се завърна в Топ 10 и дори да стигна още по-напред, отколкото съм бил досега. Трябва да правя всичко стъпка по стъпка, да започна отново да печеля големи мачове и титли, а с това нещата ще се наредят", коментира Димитров.

Гришо утре ще играе във втория кръг на Аустрелиун Оупън срещу уругваеца Пабло Куевас около 9:30 часа наше време.