Григор Димитров не скри разочарованието си от загубата с 4:6, 1:6 от Рафаел Надал на полуфиналите в Монте Карло. Българинът говори след края на срещата пред официалния сайт на АТП.

"Понякога повече оценявам уроците. Мразя да губя. Виждате ме усмихнат, позитивна личност съм, но дълбоко в себе си съм наранен. Мразя загубите, просто е. Но това е животът… да се надяваме, че в бъдеще ще съумея да обърна нещата в моя полза. Все някога ще дойде ден, когато ще почувствам, че мога да го направя или да го победя на тази настилка", каза Гришо.

"Сигурен съм, че когато се прибера у дома, ще съм също толкова ядосан, колкото в момента. Ще мисля върху това. Вероятно ще си отбележа нещата, които съм можел да направя по-добре. Ще си запиша нещата, за които съм благодарен. Ще си набележа някои цели в следващите 3-4 дни и ще продължа напред. Това е всичко, което можеш да сториш - контролирай това, което можеш и остави нещата да се случват от само себе си. Виждам много позитиви за следващите седмици", добави първата ни ракета.

Следващата седмица Григор ще играе на клей турнира в Барселона, който е от категория АТП 500. Хасковлията е поставен под №2 в основната схема и почива на старта, а във втория кръг ще срещне Жил Симон или Филип Колшрайбер.