Най-добрият български тенисист и №3 в света Григор Димитров посочи кои са основните причини за успехите му тази година. Последният от тях бе феноменалният триумф на финалния турнир на ATP за година в Лондон. Именно след него Гришо не спира да дава интервюта за различни световни медии.

„Стигал съм много напред и друг път на големи турнири, но не и до крайния успех. Тази година точно мисля, че успях да прескоча тази бариера, която ми пречеше. Играх по-освободено и с по-голяма увереност. Има и още дребни детайли, но те започнаха да се подреждат наведнъж, а това даде резултат. Не съм променил много неща. Просто не спирах да работя и всичко това ми се отплати”, коментира Гришо пред Sky Sports.

„Наясно съм, че ще ме следят под лупа там (б.р. има предвид Аустрелиън Оупън през януари). Това повече ме радва, отколкото да ме натоварва. За това играя тенис, да се боря с всички за победата. Чувствам се уверен. Да си последният оцелял в един турнир е най-страхотното нещо”, добави първата ракета на България.