Григор Димитров стартира с победа 7:5, 6:4 участието си на турнира в Монте Карло в двубой срещу италианеца Матео Баретини. Очакваше се срещата да стартира в 14:30 наше време, но се забави заради дъжд с около три часа. 

Двубоят не започна никак добре за Димитров, който допусна пробив още в първия гейм, но успя да върне равенството след 0:2 за съперника. Гришо пропусна да поведе при 4:3 в своя полза, когато даде гейм на Беретини, макар че го поведе с 40:0. При 5:4 българинът също се размина със сет пойнт, но достигна до заветния пробив за 7:5, макар отново да допусна да бъде изравнен след 40:0, но в крайна сметка се пребори в взе първата част след четвъртия си сетпойнт в гейма.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Вторият сет също започна колебливо за българина, който допусна пробив, но успя да го върне още в следващия гейм. При 2:1 в своя полза българинът пак поведе с 40:0, но отново показа слабост в решителен момент и допусна Беретини да спаси гейма. До края на сета играта вървеше гейм за гейм, за да се стигне до пробив на Гришо по подобие на първия сет за крайното 6:4. 

В следващата фаза (1/16-финал) Григор ще срещне победителя от Денис Шаповалов и Ян-Ленард Щруф, които играят утре. Димитров има да защитава 360 точки от полуфинала в Монте Карло през миналата година, като приема надпреварата като домашен турнир, тъй като от няколко години живее в княжеството.