Григор Димитров започна с победа участието си на "Ролан Гарос" след успех с 3-2 (6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4) над сърбина Янко Типсаревич в тричасов трилър. Гришо започна страхотно мача и поведе с 2-0 за около час, но в третия сет се поотпусна и изпита проблеми, за да може съперникът му да изравни резултата, но при 2-2 в сетовете българинът се стегна и стигна до успеха. Следващият му съперник в турнира е Марин Чилич, победил Томаш Фабиано с 6:3, 5:7, 6:1. Босненецът води с 4:1 победи в битките с българина.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първи сет
Тази част бе белязана с няколко пробива. Григор и Типсаревич размениха по един успешен сервис гейм, след което се започна с брейковете. Двойна грешка и лош сервис дадоха възможност на сърбина да излезе напред и той го стори. Хасковлията обаче бързо отговори. Фрохенд уинър доведе нещата до 2:2. Последваха нови два пробива и 3:3. От тук нататък Гришо бе пълен господар на корта. Хаскоялията спечели подаването си, а след това и проби, за да поведе с 5:3. Нов успешен сервис гейм и край на първия сет - 6:3 за Димитров.

Втори сет
Типсаревич нямаше отговор на играта на Гришо. Нашето момче безапелационно разби своя съперник с 6:0. Българинът се разигра и повиши самочувствието си, а бекхендите и форхендите бяха неспасяеми за сърбина. Само 22 минути бяха нужни на Димитров да спечели тази част на 0 и да поведе с 2:0 сета.

Трети сет
Третият сет започна страхотно за Григор и той проби Типсаревич, но сърбинът му го върна още в следващия гейм. При 4:3 в своя полза Типсаревич успя да пробие Григор за 5:3 и показа, че Димитров няма да спечели лесно мача, като му взе сета с 6:3.

Четвърти сет
Четвъртият сет беше изключително емоционален и Димитров допусна пробив за 3:2 в полза на съперника, след което авансът на Типсаревич стигна 5:3. Тогава българинът показа характер и изравни за 5:5, след което се стигна до тайбрек. Сърбинът поведе с 3:0, но Гришо намали до 4:3. Стигна се до 6:4 в полза на Типсаревич, когато Гришо прати топката в мрежата и загуби сета с 6:7 (4:7).

Пети сет
Петият сет премина гейм за гейм, като при 1:1 Гришо имаше възможност за пробив. При 4:4 българинът успя да се спаси след 0:30 и стигна до успех при сервис гейм за съперника. При 5:4 в своя полза Димитров сервира за победата в сета и мача, и въпреки някои свои грешки успя да се наложи с 6:4 при първия си мачбол.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" В ТУРНИРА ПРИ МЪЖЕТЕ