Григор Димитров логично беше разочарован след отпадането от "Ролан Гарос". Българинът беше елиминиран от Стан Вавринка след 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8). Въпреки това Димитров подчерта, че отново е на правилния път. 

Той обаче говори и за проблема с рамото, съобщавайки, че му предстоят нови медицински прегледи.

БЛИЦ СПОРТ информира за контузията му още през февруари, а травмата продължава да го тормози.

"Не знам какво да кажа. Имах шансове, но имам чувството, че всичко бе срещу мен в последните два дни. Като цяло и той игра един от най-добрите си мачове. Говорихме си с него сега в съблекалнята. Ако продължи да играе в същия дух, не знам кой би го спрял. Особено с този треньор в момента (б.р. - Магнус Норман). Като гледам схемата и тенисистите, с които трябва да играе...", каза Гришо пред NOVA. 

"Физически съм добре. Психически също. Рамото се държа добре, което ме прави още по-щастлив. Продължаваме напред", подчерта Григор.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Вече 10 години съм в тура. Не само с играта, но и в живота имаш най-различни неща. Последните месеци са толкова красиви, бих казал. Изцяло - на корта и извън корта. Опитвам се да се насладя и извън корта. Когато съм по-щастлив извън корта и намирам правилните неща, и правилните моменти, това ме кара да се чувствам още по-добре на корта. Защо не в момента да има един такъв възход с всеки изминал мач да се чувствам все по-добре. Дано", пожела си най-добрият ни тенисист и продължи: "Не ми е приятно в момента. Не крия. Няма смисъл да лъжа в такъв момент. Трябваше да е 3:0 за мен, ако трябва да погледнем реално на нещата, но тенисът е такъв, че когато имаш двама добри играчи и една-две точки имат роля. И днес беше по същия начин. Скъсах ракета по време на тайбрека. Трябваше в такъв момент да следвам себе си и играта си. Знаех, че ще имам възможност, стигна се до 6:6, отново в тайбрека имах моменти, не се получиха. Контролирах нещата, които мога да контролирам. За останалото нямаше какво друго да направя."

Попитан дали е трудно да играеш срещу съперник, когото познаваш толкова добре, Димитров отговори: "И да, и не. Вчера особено той игра на ръба на риска. Снощи разховаряхме с отбора. И дори днес. Коментирахме как Вавринка рискува. Просто нямаше какво да направя. Сега идват още по-важни дни. Трябва да помислим как да направим следващите седмици и кои турнири да играя, както и върху какво да се подготвяме. С отбора трябва да седнем и да поговорим. Идват турнирите на трева. Идват моменти, в които да се чувствам по-добре."

"Също така трябва да мина още някои прегледи за рамото. То също ми е на глава, не мога да го отрека. Както казах, с всеки ден нещата стават по-добре, но със сигурност ми трябва още малко време да набера мачове и постоянство. С тези два фактора ще мога по-добре не само да играя, но и да отправям различно съобщение. Отново съм според мен на правилния път. Надявам се и следващата седмица да съм жив и здрав, и без контузии и останалото е само работа. Да, продължаваме с екипа, както е в момента", добави Григор Димитров.