Григор Димитров се класира за 1/2-финалите на турнира в Синсинати за втора поредна година. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист разби с 6:2, 6:1 японеца Юичи Сугита за по-малко от час игра.

Съперник на Гришо за място на финала ще е победителят от срещата между американците Джаред Доналдсън и Джон Иснър. При успех в следващата фаза, първата ни ракета ще се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от „Мастърс 1000“ сериите. 

Григор Димитров - Юичи Сугита 6:2, 6:1

Първи сет
Срещата започна по перфектен начин за Димитров. Българинът взе без трудности първите си два сервис гейма, а във втория взе подаване на съперника и така поведе с 3:0.

До края на сета най-добрият ни тенисист бе абсолютно безапелационен в сервис геймовете си и не допусна изненада. В 8-ия той стигна до нов пробив и така взе частта с 6:2.

Втори сет
Най-добрият ни тенисист продължи със силните си изяви и след почивката и набързо поведе с 2:0 след ранен пробив. Григор го затвърди, а при 30-40 в четвъртия гейм опонентът му пласира форхенд в мрежата, с което допусна двоен пробив – 4-0.

До края първата ни ракета нямаше абсолютно никакви проблеми и в крайна сметка взе мача след 6:1 във втория сет.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В СИНСИНАТИ