Григор Димитров победи Филип Крайнович със 7:6, 7:5 във втория си мач от тенис турнира в Ротердам (Холандия), като българинът измъкна успеха в края на двата сета.

Гришо записа четвърта победа в четвъртия си мач срещу сърбина и на 1/4-финалите ще срещне руснака Андрей Рубльов, който се справи с босненеца Дамир Джумхур (6:4, 7:6) и може да вземе реванш за загубата си от Григор на Аустрелиън Оупън преди по-малко от месец. Балансът им е 1:1 победи.

Българинът победи японеца Юичи Сугита (6:4, 7:5) в първия кръг, с което се завърна на корта след триседмична пауза заради контузия в рамото. Григор е пети в ранглистата на АТП, но е много близо до четвъртия Александър Зверев, който вече отпадна от турнира в Ротердам и при успех над Рубльов може да се върне в топ 4.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна и премина равностойно, като до края нито един от двамата не успя да пробие съперника си. Крайнович пропусна четири брейкпойнта в петия гейм, но Гришо успя да се предпази от пробив. Игра се тайбрек, в който двамата продължиха да печелят подаванията си, за да се стигне до 5:4 в полза на Димитров, който след това записа два пробива и взе сета със 7:6 (7:4 в тайбрека).

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет се разви по подобие на първия и всеки печелеше геймовете, в които сервира. За разлика от първата част, Григор бе този, който бе най-близо до пробив и това може да се случи още в първия гейм. Българинът все пак стигна до пробив за 6:5, след като поведе с 40:0 и успя да вземе гейма едва при третия си брейк пойнт. Най-добрият ни тенисист нямаше проблем и в последния гейм, след който приключи сета и мача.