Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров записа втора победа в квалификациите на чалънджъра в Сеговия (Испания) с награден фонд 106 500 евро плюс гостоприемство.
19-годишният хасковлия разби британеца Джонатан Марай с 6:3, 6:1 след само 57 минути игра и се нуждае от още един успех за влизане в схемата, информира racketi.com.

Гришо, който е №4 в пресявките, не даде възможности на 10 години по-възрастния си съперник за пробив в първия сет. Самият Димитров достигна до четири шанса за спечелване на подаването на британеца и успя да реализира четвъртия за 5:3 гейма. След това хасковлията набързо стигна до два сетбола и затвори частта в своя полза.

Втората започна по същия начин. Гришо получи два шанса за пробив в сервиса на Марай и го постигна, за да поведе с 1:0. При 3:1 първата ни ракета отново стигна до два брейкбола и постигна третия си пробив в мача. При 5:1 българинът отново наложи волята си и спечели срещата за по-малко от час. Той постигна 3 аса в двубоя.

Следващият съперник на Григор Димитров е 21-годишният испанец Алберт Рамос-Виньолас. Той е поставен под №5 в схемата на пресявките и е 326-и в световната ранглиста. При нов успех Гришо се класира за основната схема и получава 5 точки за класацията на АТР.

Водач в схемата в Сеговия е Фелисиано Лопес. Левичарят от Мадрид е на 27 години, достигал до №31 в света и е участник в тима на Испания за Купа Дейвис. /БЛИЦ