Най-добрият български тенисист Григор Димитров е съвсем близо до това да напусне елита на световния тенис. Гришо вече е на ръба на Топ 10, а голямото пропадане в световната ранглиста на АТР предстои.

В новото издание на класацията Димитров е на десето място с 3335 точки, след като беше изместен от американеца Джон Иснър. На 11-а позиция е японецът Кей Нишикори, който има 2910 точки. От днес българинът и азиатецът ще играят на турнира във Виена, от който може да зависи временното оставане на хасковлията в Топ 10.

За съжаление все по-минимална става възможността Григор Димитров да защитава титлата си от финалния Мастърс в Лондон. Към момента той е 22-ри в битката за място на турнира, в който участват най-добрите осем тенисисти през годината.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

При неучастие в английската столица, Гришо ще загуби 1500 точки от актива си в ранглистата, а това ще го смъкне много надолу в класацията на АТР.

Размяната на местата на Димитров и Иснър е единствената промяна в световния Топ 10. Лидер е Рафаел Надал, следван от Новак Джокович и Роджър Федерер. Първата петица се допълва от Хуан Мартин дел Потро и Александър Зверев. Следват Марин Чилич, Доминик Тийм и Кевин Андерсън.

Втората ни ракета Димитър Кузманов губи две позиции и вече е 298-и в света със 156 точки. Александър Лазов се срива с четири места и сега е 398-ми. Александър Лазаров е 619-и, след като пропада с 13 позиции. Васко Младенов е 906-и, Габриел Донев – 1119-и, Александър Донски е на 1417-о място, а Мартин Димитров заема 1709-а позиция.