Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира работата си с новия треньор Радек Щепанек и с американската легенда Андре Агаси. Това стана, след като Гришо преодоля първия кръг на „Ролан Гарос“ след победа в пет сета над Янко Типсаревич.

“Щепанек изповядваше интерес стил на игра. Постигнал е толкова много, справяше се добре, много е креативен. Мисля, че точно това ми у нужно сега, особено като не играя много мачове“, коментира Григор пред „Франс прес“.

„С Агаси имаме специална връзка. Познаваме се от много години. Започнахме да говорим малко по-често и да обсъждаме колко седмици ще ни трябват, колко седмици ще работим заедно. Сега всичко това е в миналото и работим прекрасно. Андре и Радек се разбират прекрасно, така че това е страхотна пакетна сделка за мен. Всички сме на една вълна.”

“Агаси винаги казва нещо, когато очакваш най-малко. Понякога очакваш да направи някакъв коментар, а той не го прави. Сякаш играе психологически игри с теб постоянно, това прави работата с него много интересна, кара те да мислиш.“

„Винаги казва: “Имам две идеи - тази и тази“. Всеки път, когато каже това, то остава в главата ми още два-три дни и аз продължавам да си задавам въпроси. Всеки ден откривам нещо ново, заради което вечно ще съм му благодарен", допълни хасковлията.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" В ТУРНИРА ПРИ МЪЖЕТЕ