Григор Димитров започна с победа сезона на клей. Българинът надделя във втори кръг на Мастърс в Монте Карло над французина Пиер-Юг Ербер с 3:6, 6:2, 6:4 след близо два часа игра.

Гришо започна трудно мача, допусна два пробива, което доведе и до загуба на първия сет. След него обаче хасковлията се съвзе и с четири последователни спечелени гейма взе сета.

В решителната част двубоя бе равностоен. Григор допусна един пробив, но успя да пробие два пъти своя опонент и да спечели сета, а с това и мача.

В трети кръг на Мастърса в Монте Карло Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Алберт Рамос и Филип Колшрайбер. 
 

Григор Димитров - Пиер-Юг Ербер 3:6, 6:2, 6:4

Първи сет
Григор започна добре и взе подаването си на нула. Френският му опонент, обаче стори същото. Димитров пък направи две двойни грешки при следващия си сервис гейм, пропусна форхенд по диагонала и се стигна до пробив - 1:2.

Ербер бързо успя да затвърди и да дръпне в този сет. Гришо и съперникът му, който е под номер 82 в световната ранглиста, си размениха по два успешни сервис гейма, за да се стигне до 5:3 в полза на Ербер.

Слабата и направо неузнаваема игра на Гришо продължи и той допусна нов пробив, с който загуби първия сет - 3:6.

Втори сет
Григор промени коренно играта си и това веднага си пролича в резултата. Българинът достигна до две точки за пробив още при втория сервис на французина, но Ербер успя да се спаси. Това обаче бе временно. 

При 2:2 Гришо се развихри. Пробив на 15, последван от сервисгейм на 15 и 4:2. Хасковлията достигна до нов пробив за 5:2, а след това затвори лесно този сет с гейм на 0 - 6:2!

Трети сет
Тази част започна равностойно и двамата тенисисти спечелиха лесно първите си два сервис гейма - 2:2. Последва най-дългия гейм, в който Гришо имаше две възможности за пробив и при втората успя. 

Вместо да затвърди обаче хасковлията допусна Ербер да върне пробива и резултатът да стане 3:3. Последва мигновена реакция от Димитров, който пак успя да пробив на 30, а след това и да затвърди с бърз гейм на 15 - 5:3.

Ербер даде всичко от себе си, спечели подаването си, но бе безпомощен при сервиса на Димитров и срещата приключи - 6:4!