Григор Димитров и Серина Уилямс са бивши гаджета, но на корта не изпитват приятелски чувства един към друг. Двамата тренираха заедно преди началото на Australian Open и предизвикаха голям интерес.

“На корта много рядко си говорим. Просто излизаме и играем. Разбираме се бързо и се забавляваме. След това си благодарихме взаимно. Чувствата ни са почти еднакви. Винаги е добре, когато имаш възможност за такива тренировки, защото можеш да научиш нещо от този, който е от другата страна на мрежата. Често играем заедно, сега просто се получи така, че се събрахме на корта”, обясни Димитров.

Winbet - победата е емоция! (18+)

По повод отношенията си с Андре Агаси българската звезда каза, че тенисът е самотен спорт и винаги е добре край теб да има човек, който да те разбира, да е наясно с твоите мисли, грижи и страхове и да е минал по този път. Димитров бе запитан и дали все още смята, че може да спечели титла от “Големият шлем”, след като вече е стигал полуфинали. “Доказал съм, че мога да се представям добре. Спечелих големи турнири като този в Синсинати и знам какво е да играеш 1/4-финали и полуфинали в “Големият шлем”. Просто трябва да направя следващата крачка. Колко далече съм от титла в “Шлема”? Бих искал да мога да отговоря на този въпрос, но най-важното е всеки ден да си на корта и да опитваш. Никога не знаеш коя седмица и точно кой турнир ще бъде твоят. Аз трябва да бъда добър с хората, да изпълнявам задълженията си като личност и да очаквам успехът да дойде.

Точно това искам да правя - да играя тенис, това е моят избор и дали съм трети, четвърти, пети или 50-и в света, няма да ме промени. Все пак искам да се върна в топ 10 и да постигна даже повече от това, което съм направил”, заяви Григор.