Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне днес участието си на силния турнир в Базел с награден фонд 1 915 060 евро. Първи съперник на хасковлията е 17-годишният германски талант Александър Зверев.

Срещата между двамата е четвърта в програмата на Централния корт и ще започне след 21:00 часа. Двубоят ще се предава по F+ и с картина в БЛИЦ.

При успех Димитров ще си гарантира чек за 18 515 евро и 45 точки за световната ранглиста, които обаче няма да прибави към актива си, тъй като за да стори това, ще трябва да достигне поне до полуфиналите.

Идентична е ситуацията и в "Race to London" ранглистата, където в момента българинът е на 330 точки зад последната осма позиция, гарантираща участие на Мастърса в Лондон. За да стопи тази разлика Димитров също се нуждае от поне полуфинал в Базел, тъй като само по този начин може да прибави нови точки към актива си.

При успех над Зверев Гришо ще се изправи срещу победителят от срещата между Вашек Поспишил и Ярко Ниеминен, а на четвъртфиналите може да срещне Роджър Федерер.

Програмата на централния корт:
1. Ернест Гулбис - Борна Чорич
2. Рафаел Надал - Пиер-Юг Ербер (не преди 17:00 ч.)
3. Роджър Федерер - Жил Мюлер (не преди 19:00 ч.)
4. Григор Димитров - Александър Зверев (не преди 21:00 ч.)
5. Киудинели/Ламер - Бегеман/Ноул