Григор Димитров очаква началото на турнира в Дубай. Българинът е водач в основната схема и в първия си двубой ще срещне Малек Джазири (Тунис).

Григор даде любопитно интервю пред Facebook страницата на турнира в Дубай.

"Идол ми беше баща ми, най-добрият модел на подражание, който можеше да имам. Всичко, което съм научил, се дължи на него. Цялото ми семейство се справи страхотно, но той е истинският герой", каза Григор по повод семейството си.

Накрая на интервюто Димитров се обърна на български език: "Здравейте на всички, благодаря ви много за подкрепата, надявам се, че в Дубай ще се справим много добре, надявам се да се видим скоро. До нови срещи."

Останалите въпроси бяха за живота му извън корта. На въпрос, какъв щеше да бъде, ако не бе станал тенисист, Григор отговори: "Често ми задават този въпрос и винаги имам проблеми да отговоря. Не знам, може би нещо свързано с екстремни спортове. Не мога да кажа един конкретен спорт."

"Обичам да гледам баскетбол, когато съм в САШ и има мач, отивам. Подкрепям Кливлънд Кавалиърс", сподели Димитров на въпрос кой друг спорт обича.