Григор Димитров вече научи всичките си съперници на тенис турнира от сериите АТР 500 в “Куинс”. Противникът му в първи кръг ще бъде Дамир Джумхур. Българинът има две победи от два мача срещу босненеца, който е един от доста добрите играчи в тура напоследък. Ако го преодолее, Григор може да се изправи срещу 12-кратния шампион от “Големия шлем” Новак Джокович, стига сърбинът да се справи с първото си препятствие - квалификант.

След това потенциално Димитров може да се изправи срещу осмия поставен Томаш Бердих, Адриан Манарино или Даниел Еванс. На полуфиналите евентуално го очаква някого измежду Джак Сок, Даниил Медведев или Кевин Андерсън.

Григор Димитров е втори поставен в основната схема и съответно е водач на долната половина, а горната е оглавявана от номер 1 Марин Чилич, като Анди Мъри също е там и в първи кръг ще играе с Ник Кирьос. Шотландецът ще направи дългоочакваното си завръщане именно в “Куинс”, където е петкратен шампион.

В турнира на двойки Димитров ще си партнира с Райън Харисън, както беше в Бризбън, като в първи кръг ще се изправят срещу Кайл Едмънд и Нийл Скупски.