Григор Димитров постигна нова победа на двойки в Монте Карло. Хасковлията и белгийският му партньор Давид Гофен надделяха над поставените под №8 Иван Додиг (Хърватия) и Раджийв Рам (САЩ) с 5:7, 7:6 (4), 10-8 в двубой от втория кръг.

Григор и Гофен се класираха на 1/4-финалите, където ще срещнат поставените под №3 Оливер Марах (Австрия) и Мате Павич (Хърватия). Марах и Павич разбиха с 6:2, 6:1 братята Александър и Миша Звереви.

Григор и Гофен спечелиха първите два гейма в мача, а при 5:3 в своя полза изглеждаха съвсем близо до спечелването на първия сет, но със серия от 4 поредни гейма Додиг и Рам обърнаха резултата в тази част.

Във втория сет пробиви нямаше, а в тайбрека българинът и белгиецът поведоха с 3:0. Хърватинът и американецът изравниха за 3:3, но Григор и Гофен все пак измъкнаха тайбрека. Така победителят трябваше да бъде определен в шампионски тайбрек. В него Димитров и партньорът му поведоха първо с 4:1, а по-късно и с 8:5. Съперниците им изравниха за 8:8, но следващите две точки бяха спечелени от Димитров и Гофен, които продължават напред в турнира.