Липсата на успехи на корта в последно време и продължителното отсъствие от игра заради лечение на контузия се отразиха изключително негативно на най-добрия български тенисист. Григор Димитров се срина в световната ранглиста на АТР.

Хасковлията регистрира спад с 15 позиции и вече е 43-и в света с 1030 точки. Това стана факт, след като не успя да защити точките си в Монако от миналата година, когато стигна до полуфиналите, а сега отпадна от Рафаел Надал на осминафиналите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Последният път, когато Гришо се намираше извън Топ 40 на АТР, беше през февруари 2013 година. Тогава той заемаше 41-ва позиция. Сегашното му положение е най-ниското му в световната ранглиста от 2012 година, когато беше 48-и.

Лидер в класацията на АТР е Новак Джокович 11 160 точки, следван от Рафаел Надал (8085). Челната петица допълват Александър Зверев, Роджър Федерер и Доминик Тийм. В Топ 10 има една промяна, спрямо миналата седмица. Кевин Андерсън измества Кей Нишикори от шестото място. Осми е Стефанос Циципас, а след него са Хуан Мартин дел Потро и Джон Иснър.