Съдбата на Григор Димитров в световната ранглиста се държи не само от него, но и от.... гаджето на Цветана Пиронкова – Фабио Фонини. След успеха си над Флориан Майер на “Мастърс”-а в Монте Карло българският тенисист си осигури за пръв път място в Топ 30 на световната ранглиста.

Той ще заеме 27-о/28-о място в зависимост от представянето на италианеца, който редува българските гаджета. Фонини смени в леглото си Светослава Симеонова – Светле с първата ни ракета при жените.

Италианецът в момента е на 31-място. Но ако се представи по-добре в Монте Карло от българина, Фонини ще го изпревари в спора за 27-ата позиция.

Григор Димитров си осигури среща на четвъртфинали на турнира с Рафаел Надал, който печели турнира в последните 8 издания и е абсолютен рекордьор в това отношение. Фонини пък чака на четвъртфиналите Ришар Гаске, който елиминира Марин Чилич.

Ако Григор Димитров победи Рафаел Надал, той ще се изстреля още по-напред в световната ранглиста. На българина ще бъдат дадени “бонус” точки за отстраняване на настоящия шампион. Шансовете обаче за успех срещу испанеца са доста малки. Поради тази причина, за да заеме 27-ото място в световната ранглиста, Гришо трябва да се надява Фонини да отпадне в следващия кръг в Монте Карло.