15-годишната Кори Гуаф, която е най-младата тенисистка в историята на "Уимбълдън" в "Оупън ерата", класирала се за основната схема, сътвори нова голяма сензация. Тийнейджърката продължава впечатляващото си представяне, след като преди дни шокира бивша №1 и своя любимка Винъс Уилямс с 6:4, 6:4.

Сега младата американка отстрани още една опитна тенисистка - Магдалена Рибарикова от Словакия. Кори Гауф, наричана още Коко, успя да победи отново с 2:0 сета - 6:3, 6:3.

Рибарикова е полуфиналистка на "Уимбълдън" от 2017 година. Опитът й обаче не й помогна срещу много талантливата и напориста Гауф, която продължава да впечатлява. 

Американката стана най-младата състезателка, преодоляла квалификациите на "Уимбълдън" и най-младата, достигнала третия кръг, откакто Дженифър Каприати се класира на тази фаза преди 28 години.

В трети кръг Кори Гауф ще се изправи срещу Полона Херцог.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Американката е феномен и стремглаво се катери в световната ранглиста, където в момента е 273-та. 

Макар да е родена в Атланта, тя израства в Делрей Бийч и получава чудесни условия за развитие. Спортът е в гените й. Бащата на Кори Гауф е бивш баскетболист, а майка й се радва на успешна кариера в леката атлетика. 

Хваща ракетата, когато е на 6, а на 11 години вече е избрана от тогавашния треньор на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, да се обучава при него във Франция.

Ученичката Коко в навечерието на мача с Уилямс трябвало да положи изпит. Пропуска го заради участието на "Уимбълдън", където впечатлява.