Осемкратният носител на титлата от "Уимбълдън" Роджър Федерер разкри тайната на успеха. Швейцарецът каза, че освен добрата си физическа форма, онова, което му е помогнало е била вярата в успеха.

"Чувствам се невероятно и този успех значи всичко за мен. Да бъда отново тук, да държа този трофей, спечелвайки турнира, без да загубя сет – просто е магическо.

След миналата година не вярвах, че ще мога отново да достигна до финал тук, на Уимбълдън. За това повлияха и загубите от Новак във финалите през 2014 и 2015. Въпреки това не загубих надежда, че бих могъл да го направя, а когато вярваш – можеш да стигнеш наистина далеч. Не спрях да вярвам и да мечтая и ето ме днес тук.

Чилич е герой и го поздравявам за страхотния турнир, който направи. Трябва да бъде горд, стигна до финала на Уимбълдън, Да не се чувстваш добре на финал е наистина жестоко, но вярвам, че той ще има по-добри мигове.

Да бъдеш шампион, да държиш купата в ръце, да си здрав, това е най-прекрасното. Спечелих турнира без загубен сет. Не мога да повярвам на това, което се случи. Трудно е да си го представя. Не бях сигурен, че ще мога да стигна до финала тук отново след това, което се случи през миналата година. Надявах се на този шанс. Той дойде и аз го направих. Това е много специален момент за нас като семейство, още повече, че и момчетата ми бяха на трибуните, макар че те много не осъзнават какво точно се случи. Надявам се един ден да го разберат", коментира Федерер след победата.