Рекордьорът с 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер победи Рафаел Надал със 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4 в епичен полуфинал на "Уимбълдън" и за 12-и път в историята ще спори за трофея. Негов съперник на финала в неделя ще е Новак Джокович. Сърбинът по-рано днес надви в четири сета испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:2, 4:6, 6:3, 6:2. За Ноле финалът е под №25 в Големия шлем - повече от него имат само Рафаел Надал - 27 и Роджър Федерер - 31.

Сблъсъкът между Маестрото и Матадора е истинска класика, а те се изправиха за 40-и път един срещу друг - 24 победи за Надал и вече 16 успеха за Федерер. Поставеният под №3 испанец спечели последния си сблъсък с швейцареца  - на полуфиналите на "Ролан Гарос" миналия месец, но този път преклони глава. Швейцарецът има вече 3 победи от 4 мача срещу испанския си съперник на "Уимбълдън", а това бе седмият му успех от последните им осем сблъсъка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Първият сет бе изключително оспорван и интересен. В първите седем гейма двамата нямаха проблеми при сервиса си и печелеха своите подавания с лекота. В осмия гейм Федерер притисна Надал при 15:30 и при 30:40 получи първата точка за пробив. След страхотно разиграване 33-годишният испанец издържа и изравни, а след това и спечели гейма за 4:4. В 12-ия гейм от 40:0 за Надал се стигна до 40:40, но испанецът все пак взе подаването си и се стигна до тайбрек, в който при 3:2 Надал бе по-близо до спечелването на сета, но Федерер записа 5 поредни точки и след 7:3 в своя полза взе тази част.

В първия сервис гейм на Федерер от втория сет Надал си извоюва първи точки за пробив в мача, но 37-годишният швейцарец се измъкна и изравни за 1:1. Веднага след това ролите се размениха и Надал трябваше да се измъква от 15:40, за да поведе с 2:1 гейма. След това испанецът стигна до пробив и го затвърди за 4:1, печелейки и оставащите геймове до края на сера за 6:1.

Федерер преобрази играта си в третия сет и взе първите си два сервис-гейма в сета на нула, а в четвъртия гейм стигна до пробив за 3:1. последва изключително оспорван гейм. Надал опита всичко, за да се пребори за рибрейк, но Маестрото издържа и поведе с 4:1. До края на частта двамата печелеха подаванията си, а швейцарецът спечели сета с 6:3.

В последната част Маестрото стигна до пробив при 2:1 и след това спечели подаванията си до края на срещата, въпреки че имаше доста епични разигравания и продължителни геймове в самия край на двубоя. Федерер триумфира в крайна сметка при шестия си мачбол и ще спори за титлата срещу Новак Джокович във велик финал тази неделя.