Рекордьорът с 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер си избра „Уимбълдън“ като идеално място, където да завърши кариерата си. Точно в този турнир швейцарецът спечели първата си титла от Големия шлем.

"Има много места, които са специални за мен, за щастие. Късметлия съм. Но да, ако трябва да избера, Уимбълдън ще бъде идеалното място, където да завърша своята кариера. Не мисля да се откажа, ако постигна титла от Големия шлем някъде определено", сподели 37-годишният швейцарец преди старта на Аустрелиън Оупън.

Федерер е професионален тенисист от 1998 година и има 99 титли от различни турнири. Според последните информации той ще спре с тениса след Олимпиадата в Токио през 2020 година, когато ще се опита да спечели златен медал.

"Мисля, че медиите очакват да приключа кариерата си с голяма титла, а аз отдавна не искам да завърша по този начин. Докато съм здрав и се наслаждавам на играта си, знам, че ще бъде емоционално. Това трябва да е един щастлив ден, който да се отпразнува подобаващо, а не всички да са тъжни, сякаш е погребение", добави Федерер, който започва защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън срещу узбекистанеца Денис Истомин в първия кръг.