Поставеният под №2 и най-възрастен тенисист на турнира Роджър Федерер победи третия в схемата и най-млад в надпреварата Александър Зверев със 7:6(6), 5:7, 6:1. Така швейцарецът си осигури първото място в група „Борис Бекер” и място на полуфиналите на финалния турнир на ATP в Лондон.

Маестрото взе първия сет срещу Зверев след тайбрек, в който губеше с 0:4 точки, но все пак направи обрат до 7:5 в своя полза.

В началото на втората част съперниците се пробиха по веднъж и докараха нещата до 2:2 гейма. При последния гейм на свой сервис Федерер допусна изоставане с 0:40 и германецът спечели сета след топка в аут на швейцареца.

Федерер направи пробив за 2:1 в решителната трета част, след което спечели всички геймове до края на срещата, за да триумфира с победата.

Рекордьорът с 19 титли от „Големия шлем” има две победи и дори при загуба в последния кръг от хърватина Марин Чилич ще завърши първи в групата. Това така, защото участващият за рекорден 15-и път на финален турнир на ATP швейцарец спечели директните мачове срещу Зверев и Сок, които са съперници в другата среща.

ПРОГРАМА НА ГРУПА "В" НА ТУРНИРА В ЛОНДОН