Роджър Федерер победи Марин Чилич с 6:7 (5), 6:4 6:1. Така швейцарецът завършва групата без загуба на финалния Мастърс в Лондон. 36-годишният Федерер вече се бе класирал за полуфиналите, на които очаква победителя от мача между Доминик Тийм и Давид Гофен.

„Беше странно да знам, че съм класиран за полуфиналите още във вторник вечер. Това ми дава възможност да се подготвя за събота. Играя срещу Доминик Тийм или Давид Гофен, и двамата са страхотни момчета, мои приятели от тура. Ще ги гледам утре и ще се опитам просто да си почина. Един последен уикенд, последни усилия преди ваканцията и началото на подготовката за новия сезон“, коментира Федерер.

Относно днешния мач с Чилич, швейцарецът каза: „Беше труден двубой с много шансове в първия сет. Марин сервираше добре, беше малко по-добър в тайбрека. Може би бе нерешителен в няколко ситуации, във важни моменти. Положението не изглеждаше добре за мен във втория сет, но съм доволен, че успях да се измъкна. В края играх наистина добре и съм радостен, че се представям на това ниво в момента.“