Общо 30 младежи и възпитатели от SOS Младежки домове София ще имат възможността да се докоснат до магията на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който за трета поредна година се провежда в България. На 31 октомври те ще наблюдават на живо двубоите от престижното тенис състезание в „Арена Армеец София” и част от тях не крият своето вълнение отсега.

„Винаги съм си мечтал да гледам Цвети Пиронкова на живо. Следя всички нейни участия“, споделя един от младежите - „но съм убеден, че магията на корта ще е още по-голяма. Благодаря на Българската федерация по тенис, която ще ни подари това изживяване“.

SOS младежките домове в гр. София функционират от 2001 г. и 2005 г.  Те са важно продължение на грижата в семейна среда, предоставена първоначално от приемните родители и семейства от SOS Детско селище Дрен.

Младежите на възраст 14-20 г., лишени от родителска грижа, намират в SOS младежките домове среда, близка до семейната. Тук те получават необходимата им индивидуална грижа и подкрепа за личностно съзряване и изграждане на умения за самостоятелен живот.

В своята ежедневна работа специалистите от екипите на младежките домове следват принципите и ценностите, свързани със зачитане правата и гарантиране на най-добрия интерес на детето. Част от усилията на екипа е чрез осигуряване достъп на младежите в различни културни и спортни събития, какъвто несъмнено е и Турнирът на шампионките, те да придобият по-богата спортна култура, да гледат тенис от най-високо професионално ниво и да открият красотата на този спорт.

За допълнителна информация: http://sosbg.org/