Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров срази американския талант Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 в първия двубой от вълнуващия турнир Лейвър Къп и спечели първа точка за Отбора на Европа срещу Тима на света.

Двамата излязоха на корта за едва втори мач, след като на “Мастърс” турнира в Торонто през август тази година Гришо стигна трудно до победата със 7:6(1), 3:6, 7:6(4). Тогава срещата също беше на твърди кортове, но на открито, а сега в зала “Юнайтед Сентър”, където домакинстват тимовете на Чикаго Булс от НБА и Чиаго Блекхоукс от НХЛ.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

За Димитров това бе дебют на турнира, а той игра тенис от най-висока класа и доминираше от самото начало. На трибуните го подкрепяха неговите съотборници Роджър Федерер и Новак Джокович.

Григор Димитров стартира с гейм на нула и веднага след това направи пробив, затвърждавайки го за 3:0. Тиафо спечели първи точки от посрещане едва в петия гейм, но въпреки това българинът го спечели и дръпна с 4:1. Последва нов пробив за Гришо, който след това сервираше за сета и го спечели с 6:1.

Българинът продължи да играе уверено и във втората част, която бе по равностойна до 3:3. След това Григор Димитров записа пробив за 4:3, който американецът бързо върна. Българинът обаче отново спечели подаването на противника и при 5:4 на свой сервис стигна до крайната победата след 6:4.