Григор Димитров не е това, което беше през миналата година и доказателство за това е представянето му в края на сезона. Докато през миналия Гришо спечели най-елитния Мастърс турнир и влезе в топ 3, сега трябва да се надява на слаби игри на съперниците си, за да остане в топ 20.

Контузиите са онова, което сега тормози българина и което силно влияе на представянето му на корта. Възможните причини за това са много - от претоварване при тренировка, до лоша позиция на тялото по време на мач, като най-слабата част от тялото му се оказва рамото, което контузва два пъти.

Травмите на 27-годишния Григор Димитров започват от юношеската му кариера, когато през 2008 година Гришо стиска зъби на финала на "Уимбълдън" и побеждава финландеца Хенри Континен с контузия в рамото.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Първата травма, която пречи на Димитров в кариерата му като професионален тенисист е през 2009 година, когато Гришо губи от Игор Кунитцин мача си на "Уимбълдън" след травма в коляното.

През 2012 година китката се оказва проблемното място за българина и му струва загуба в двубой от втория кръг на "Ролан Гарос" с Ришар Гаске (7:5, 5:7, 2:6, 3:6). Неизвестна травма го вади и от "Уимбълдън" през същата година, когато Григор не успява да се справи и да завърши мача с Маркос Багдатис след 5:7, 1:4 заради вирусно заболяване.

Последната сериозна травма на Григор Димитров е от началото на 2018 година, когато Димитров се оплаква от контузия в рамото, която му пречи да участва на турнира в София. Към момента Гришо страда от контузия в глезена, която го принуди да се откаже от Мастърса в Шанхай и която може да го извади от сметките до края на сезона, вместо да се бори за по-добро представяне.

Именно 2018 година може да се смята за най-тежка за Григор откъм травми, тъй като прекъсна наистина силното му представяне от миналия сезон, което даде надежди на мнозина, че българинът освен атрактивен на корта, ще се превърне и в печелещ трофеи тенисист.

Ето всички по-сериозни контузии на Григор през годините: