Mtel Sport 1 ще излъчи на живо и втория мач на Григор Димитров от турнира от сериите ATP Masters 1000 в Маями. Първата ни ракета излиза около 23:00 часа тази нощ в двубой от третия кръг срещу французина Жереми Шарди, като срещата може да се гледа в реално време и на платформата ppv.mtel.bg.

В първия си сблъсък във Флорида Димитров надделя в три сета срещу германеца Максимилиан Мартерер, а неговият опонент изненада сънародника си Ришар Гаске след чиста победа в два сета. При успех днес най-добрият ни тенисист ще играе срещу победителя от сблъсъка между Милош Раонич и Диего Шварцман.

Българинът има шанс да натрупа точки за световната ранглиста в Маями, тъй като през миналата година загуби във втория кръг от аржентинеца Гуидо Пея. В половината на българина са още Марин Чилич и Хуан Мартин дел Потро, а Новак Джокови и тук отпадна рано от надпреварата.

Тенис турнирът в Маями е част от ATP тура от 1985 г. и впечатлява с големия награден фонд от общо почти 8 млн. долара. Най-много титли имат Андре Агаси и Новак Джокович – по 6 спечелени финала, следвани от Роджър Федерер с 3 успеха. Любопитна подробност е, че испанецът Рафаел Надал никога не е печелил титлата в Маями като има на сметката си цели 5 загубени финала.