Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду, коментира надълго състоянието на тенисиста. Както и какво му помага за успехите. Една от причините е съвместните тренировки с Рафаел Надал. "Григор израсна много на корта и извън него. За това помогнаха и тренировките с Рафаел Надал", коментира специалистът.

„Това даде му възможност да запознае лично с истински човек и с неговия манталитет. Той видя как Рафа се държи на корта и особено извън него. Това беше една от причините да решим да изкараме малко време с Надал. Имам добри приятелски отношения с него и вярвах, че всяка минута, която Григор прекара с него, ще му помогне не само като тенисист, но и като човек. Той проследи внимателно личния му живот. А да имаш възможност да научиш нещо от човек като Рафа е много важно", каза още Валверду.

„Когато започвахме да работим заедно, първата цел беше да направим тениса приоритет за Григор. Позволявахме си някои забавни неща извън корта, но винаги бяхме заедно. Опитвахме се да създадем позитивна атмосфера. За да играеш добре, не може да мислиш за друго", допълни той.

ПРОГРАМА НА ГРУПА "А" НА ТУРНИРА В ЛОНДОН