Българката Елица Костова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите "125К" на WТА в Анин (Китай) с награден фонд 125 хиляди долара. 

Костова победи поставената под номер 5 Далила Якупович (Словения) със 7:6(3), 0:6, 6:1 след малко повече от два часа игра.

Българката пропиля ранен аванс от 4:1, а след това 124-ата в света Якупович стигна до обрат и сервираше за първия сет при 5:4 и при 6:5 гейма, но не успя. В тайбрека Костова дръпна с 5:1 точки и това се оказа решаващо.

Във втората част словенката доминираше, но ролите се размениха в решаващия трети сет, в който българката стартира с пробив и до края му даде само гейм на съперничката си.
С успеха Костова заработи 4000 долара и 29 точки за световната ранглиста, в която заема 189-ото място през тази седмица.

Тя очаква победителката от двубоя между представителките на домакините Шуай Пън, поставена под номер 1 и 29-а в класацията на УТА, срещу Чжаосюан Ян. Двете китайки получиха "уайлд кард" от организаторите.

Костова и Александрина Найденова по-късно днес стартират участието си в схемата на двойки срещу четвъртите поставени Фан Ин Сюн (Китай) и Прартана Томбаре (Индия).